Followers

Tuesday, June 22, 2010

HUJAN

aku bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dikurniakan hujan hari nie..da lama tak hujan macam nie...best2, dengan lebatnye..kalau hari nie bos aku cakap aku cuti, konpem punya la, sampai ke petang aku masih diulit mimpi disebalik selimut aku yang kotak2, warna-warni...sedapnyer tido, nikmat yang tak semua orang dapat..huu..

paginye, aku bajet nak bangon ada la dalam pukoi 06:45 a.m..sekali housemate aku keet ketok pintu bilik aku..adoyai, pe lagi..aku insan yang mudah terjaga nie bangon la dengan lemahnye...malas tol aku nak bangon pegi keja..rasa macam tak cukup tidoq jaa...huks...pape pon terjadi, aku gagahkan jugak diri nie bangon, amek towel aku dan bergerak ke bilik mandi..."thanx keet gejutkan ayu"...kalu tak memang selamat dah..hee..siap mandi, aku solat subuh sat..penting untuk permulaan hari..hee...pastu amek bedak, kasi tabur, pakai baju, tacap2 sikit, dah..jap ja kan aku bersiap..heee...gipon aku nak pegi keje bukan nak pegi dating...ala kadar je laa..hiks..tue yang kawan2 opis aku selalu tegur aku, pakai la make-up sikit..muka pucat..kasut jangan la pakai selipar, pakai la hill..dieorang panggil aku budak skema bila aku kat opis..bila kuar berjalan, akulah paling vogue..hahahah..hampes hek..tapi bila difikirkan balik betol jugak apa dieorang cakap..heheheh..maybe aku terbawak2 dari zaman belajar..masa aku kat kolej dulu pon kena benda yang sama..member kawan aku cakap kat die, kawan2 ko tu yang pegi class macam budak kampong tue eh..tapi bila kuar, habis suma cun..hahahah..nie lagi sorang budak sengal..entahla..tapi ok laa, aku amek iktibar dari apa yang dieorang cakap..aku cuba berubah..ok my dearest fren..skang back to our story, kat mana ntah..lepas aku siap, aku teros gerak..selalu aku rilek2 lu, amek mood nak pegi keja la kononya..tapi nie tak..sebab aku da tengok awan tue da bertukar warna..hitam legam..pe lagi, amek helmet aku, turun bawah, start motor and jalan....

nak dijadikan cerita, halfway aku atas motor, hujan satu titik kena helmet aku..diikuti dengan 2, 3, 4 ....aku pon amek langkah dengan berhentikan motor aku ke sebelah kiri.. pakai baju hujan jer tanpa seluar hujan, bajet aku sempat sampai opis sebelum hujan lebat..dari 80km ke 100km..hampir melayang motor aku ditolak angin..betapa ringannya motor aku..tak kesahlaa...aku lalu jalan yang aku selalu lalu, TAMAN WETLAND..amek ko, bajet sangat, sekali hujan jatuh mencurah2 dengan lebatnya ke atas jalan raya..macam iklan koko Crunch lam tv tue, mencurah2 ke ladang gandum..huu..kalau da hujan jatuh atas jalan raya, konpem2 la hujan jatuh atas aku sekali...lencun aku...habis...sampai opis, otak aku tak fikir apa..satu ja, nak balek ke tak???kemungkinan yang akan berlaku kalau aku balik ialah aku memang balik tarek kain selimut and mimpi indah2..jangan harap aku nak datang opis balik...so, untuk menyimpan cuti2 aku yang ada beberapa hari lagi, aku dengan basah kuyup jalan menuju ke lif..nak naik opis, tapi aku amek lif angkat barang..segan sebab basah terok sangat..macam mandi tanpa buka baju la orang cakap..hee..sampai kat opis, aku teros ke bilik air..naseb baek ada hand dryer..aku gunakan untuk keringkan baju aku yang basah..siap bole perah, memang perghhh..tak penah aku basah camnie..huuu

p/s : pengajaran yang aku dapat hari nie, jangan la dok bajet sangat..pakai la seluar hujan tue..tak kesah hujan lebat ke tak..hee..;p

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)