Followers

Thursday, June 24, 2010

PERSONALITI

Aku ngah bosan tadi..sajer nak cari mutiara kata yang boleh diambil untuk aku baca bila2 tensen ke apa ka..bukan sebab aku jiwang..tapi kadang2 kata2 yang best dari hadis riwayat nie sedap..and tambah kalu nga tensen, ati pon sejuk jek bila baca...lagipon member aku ada gak cakap kat aku kalau2 ada lagi kata2 nasihat camtu, bagi arr die..so, aku dalam keadaan bosan nie search la kat google..sekali waktu ngah search tue aku terjumpa satu blog nie..tak salah aku blog die nama koleksicinta..tajuk lam blog die tue personaliti dari kiraan tarikh..aku pon saja la try..saja menghabiskan masa yang ada..tapi nak wat benda nie ada step..so aku wat la satu2..untuk tarikh lahir aku..kalu korang nak wat, masok la blog tue..www.koleksicinta.blogspot.com..tak silap laa...camnie nak dapatkan keputusan personaliti aku : 

1. mula2 aku kena tambah tarikh lahir aku, macam kat bawah nie...
19 Julai 1987 , 19 + 7 + 1987 = 2013 , 2 + 0 + 1 + 3 = 6 , jadi nombor lahirnya adalah 6 .

2. da ciap kira, result yang aku dapat no.6 tue ada elemen2 tafsir die..untuk aku, elemen tafsir die ialah logam.

3. Keterangan untuk nombor lahir pula...ada la kat blog tue banyak2..aku punya result yang nie :

ROMANTIK
  • Golongan ini adalah idealistik dan memerlukan sesuatu untuk berasa gembira
  • Hubungan kekeluargaan yang kuat adalah penting buat mereka.
  • Perasaan mereka adalah mempengaruhi keputusan mereka.
  • Mereka sangat suka untuk membantu dan menjaga seseorang.
  • Mereka sangat setia dan boleh menjadi guru yang terbaik.
  • Mereka suka seni muzik.
  • Mereka menjadi teman yang setia kepada sesiapa yang menjalin persahabatan secara serius.
  • Golongan ini harus belajar apakah yang boleh diubah dan apakah yang tidak boleh diubahnya.
Lepas siap aku baca, aku fikir2 balik...Betol ke tak benda nie aku pon tak sure..heee...tapi ada gak la yang sama macam aku penah buat before nie dalam kuiz2 yang lain..contohnya macam "mereka menjadi teman setia"..hee..dalam banyak2 kuiz aku buat, mesti result die ada benda nie..hee..aku setia ker???hiks..nak persoalkan, aku tak berani..sebab manusia nie mudah berubah..tapi Alhamdulillah, setakat nie aku masih setia pada pasangan aku..hope diri aku tetap setia sampai bila2..InsyaAllah...muzik, da konpem2 aku minat..tambah aku nie suka karok..walaupon suara macam kanak2 kalu dengar betol2, yang manja2 tue la suara aku (pasan..hahahaha)..tapi aku layankan aje..suka ati..janji puas..hee..bab jadi guru yang terbaik, aku no komen..sebab aku memang nak jadi cikgu..dari kecik lagi, tue la impian aku..tapi agak2 sekarang nie da terpesong..hehehe..whatever..maybe takder rezeki aku..setiap orang ada rezeki masing2 kan..cuma tak tahu cepat or lambat..tue jek parent aku selalu cakap..baik mama, baik abah..ok lah..setakat nie jek..aku nak p lunch sat..kawan2 da tunggu..chow cin chow

Tuesday, June 22, 2010

HUJAN

aku bersyukur ke hadrat Ilahi kerana dikurniakan hujan hari nie..da lama tak hujan macam nie...best2, dengan lebatnye..kalau hari nie bos aku cakap aku cuti, konpem punya la, sampai ke petang aku masih diulit mimpi disebalik selimut aku yang kotak2, warna-warni...sedapnyer tido, nikmat yang tak semua orang dapat..huu..

paginye, aku bajet nak bangon ada la dalam pukoi 06:45 a.m..sekali housemate aku keet ketok pintu bilik aku..adoyai, pe lagi..aku insan yang mudah terjaga nie bangon la dengan lemahnye...malas tol aku nak bangon pegi keja..rasa macam tak cukup tidoq jaa...huks...pape pon terjadi, aku gagahkan jugak diri nie bangon, amek towel aku dan bergerak ke bilik mandi..."thanx keet gejutkan ayu"...kalu tak memang selamat dah..hee..siap mandi, aku solat subuh sat..penting untuk permulaan hari..hee...pastu amek bedak, kasi tabur, pakai baju, tacap2 sikit, dah..jap ja kan aku bersiap..heee...gipon aku nak pegi keje bukan nak pegi dating...ala kadar je laa..hiks..tue yang kawan2 opis aku selalu tegur aku, pakai la make-up sikit..muka pucat..kasut jangan la pakai selipar, pakai la hill..dieorang panggil aku budak skema bila aku kat opis..bila kuar berjalan, akulah paling vogue..hahahah..hampes hek..tapi bila difikirkan balik betol jugak apa dieorang cakap..heheheh..maybe aku terbawak2 dari zaman belajar..masa aku kat kolej dulu pon kena benda yang sama..member kawan aku cakap kat die, kawan2 ko tu yang pegi class macam budak kampong tue eh..tapi bila kuar, habis suma cun..hahahah..nie lagi sorang budak sengal..entahla..tapi ok laa, aku amek iktibar dari apa yang dieorang cakap..aku cuba berubah..ok my dearest fren..skang back to our story, kat mana ntah..lepas aku siap, aku teros gerak..selalu aku rilek2 lu, amek mood nak pegi keja la kononya..tapi nie tak..sebab aku da tengok awan tue da bertukar warna..hitam legam..pe lagi, amek helmet aku, turun bawah, start motor and jalan....

nak dijadikan cerita, halfway aku atas motor, hujan satu titik kena helmet aku..diikuti dengan 2, 3, 4 ....aku pon amek langkah dengan berhentikan motor aku ke sebelah kiri.. pakai baju hujan jer tanpa seluar hujan, bajet aku sempat sampai opis sebelum hujan lebat..dari 80km ke 100km..hampir melayang motor aku ditolak angin..betapa ringannya motor aku..tak kesahlaa...aku lalu jalan yang aku selalu lalu, TAMAN WETLAND..amek ko, bajet sangat, sekali hujan jatuh mencurah2 dengan lebatnya ke atas jalan raya..macam iklan koko Crunch lam tv tue, mencurah2 ke ladang gandum..huu..kalau da hujan jatuh atas jalan raya, konpem2 la hujan jatuh atas aku sekali...lencun aku...habis...sampai opis, otak aku tak fikir apa..satu ja, nak balek ke tak???kemungkinan yang akan berlaku kalau aku balik ialah aku memang balik tarek kain selimut and mimpi indah2..jangan harap aku nak datang opis balik...so, untuk menyimpan cuti2 aku yang ada beberapa hari lagi, aku dengan basah kuyup jalan menuju ke lif..nak naik opis, tapi aku amek lif angkat barang..segan sebab basah terok sangat..macam mandi tanpa buka baju la orang cakap..hee..sampai kat opis, aku teros ke bilik air..naseb baek ada hand dryer..aku gunakan untuk keringkan baju aku yang basah..siap bole perah, memang perghhh..tak penah aku basah camnie..huuu

p/s : pengajaran yang aku dapat hari nie, jangan la dok bajet sangat..pakai la seluar hujan tue..tak kesah hujan lebat ke tak..hee..;p

Friday, June 18, 2010

TANPA

kenapa aku tulis tajuk camtu...sebabnya skang aku nga dengar lagu TANPA..by "6ixth-Sense"...tetiber kan..padahal lagu nie da lama...layan jek..lirik die best..nie die..;p

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti

Meski
Pagi itu menatapi
Akan sunyi tanpamu
Menemani aku sepi

Chorus :
Tanpa..
Cintamu aku resah
Tanpa..
Kasihmu aku hampa
Tanpa..
Dirimu aku mati
hohoo…
(ulang chorus x2)

Kini benar-benarku rasakan
Dalam benuk hatiku tanpamu
Aku tak mengerti
Takut
Takut jauh dari dirimu
Kan kau tinggalkan aku sendiri
Tanpamu ku mati
hohoo…

Resah yang ku
Ubah dalam kata
Melukiskan kesunyian
Tanpa engkau aku tak mengerti
(ulang chorus x2)

Tuesday, June 15, 2010

HAPPY

bila aku terfikirkan kemungkinan yang akan berlaku
memang otak jadi negatif...huu
aku macam nak g hantar dobi jek otak nie
cuci kasi bersih..kasi positif cket..ok
perbualan umi and aku, wat aku tersedar cket sebanyak...

babycome_197                 : mungkinkah kebahagiaan yg dirasa hari nie akn dirasai untuk selamanya???
Umirah Muhammad Najib : insyaALLAH selagi perasaan dan syg tu x berubah
babycome_197                : mungkinkah kebahagiaan yg dirasa hari akan ttp sm utk hari esok??
Umirah Muhammad Najib : kadang2 perasaan tu blh berubah rubah setia saat dan masa
Umirah Muhammad Najib : percaya pada hati bhawa kebahagia ari ini akn kekal selamanya
Umirah Muhammad Najib : andai ia berubah
Umirah Muhammad Najib : mungkin kite ditakdirkan bukan utk bgia bersamanya

thanx sis!!!
so, whatever happen in da future, i should face it
because tak semua yang kita rancang akan menjadi kenyataan
sebagai hambanya, aku hanya mampu berdoa supaya perjalanan hidup ini lancar
and try to be positive in every single things
and...."people who think about tomorrow is not a happy person"
so, think about today and be happy!

BILA CINTA LYRICS


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

CHORUS
Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Ku sebut namamu
Di setiap doaku
Bangkitkan setiap kenangan tentangmu
Yang ku dapat hanyalah bayang mu


Monday, June 14, 2010

2 hari macam 2 bulan

PECAH REKOD!!!!!!!!!!
kenapa??? sebab 2 hari kau tak jumpa buah hati aku
tak pernah sehari tak jumpa, macam nie la jadinya
weekend hari tue aku tak jumpa die...
sebab hari sabtu aku g JALAN TAR, balek da lewat...x sompet
hari ahad bajet dapat jumpa, sekali buah hati aku demam
cian die... nie akibat kena hujan tapi tak mandi..hee
cian buah hati sayang...hope b cepat sihat!!amin

anyway, naseb hari jumaat g date..lepas rindu..hehehe
payah gak hari2 rindu...hee..tapi nak wat caner, hari2 rindu, hari2 jatuh chenta..ish3
motosikal membawa kitaorang ke MINES... jam da pukul 9:00 lebey
ingat nak tengok movie "Karate Kid"..sekali sold out..asal la semua orang nak tengok cita tue..huu
disebabkan tiket sold out, kitaorang beralih kepada cita "A-TEAM"
tiket plak 9:20 p.m..alamak, kelam kabut..masok2 da start...huks
ok gak cita nie..kelakar habis..hahahahah...mula ingat cita siyes, tapi setiap scenes die kelakar..hee
da bis movie, perot sorang2 bunyi..hehheh, naseb sound movie kuat
kalau tak memang dengar nie..hee
balek lepak "BRODER's CORNER"....sampai 1 lebey kalau tak silap
pastu buah hati hantar balek sebab mata memang da berat nak buka
macam kena letak gam..huks
apa2 pun, being with you, everyday is a special day for me... ;p

ANAK SEDARA + JALAN TAR

2 Jun 2010, kelahiran dua orang bayi ke dunia ini.. congrats to my dearest fwen KAK LIEZA and NARD atas kelahiran bayi comel, baby girl and baby boy.... kak lieza bersalin pukul 9:00 a.m and nard pukul 10:00 p.m. nama anak kak lieza tak tahu lagi sebab baby die tak angguk dengan setiap nama yang dieorang sebut.. heee..berat baby 2.75kg... kecil macam ibu die jugak nie..heee..while nard, baby die nama Muhammad Farish Aidan... sweet name.. berat macam ibu.. 3.4 kg... alhamdulillah, ibu dan anak chat2 semua..sekarang dieorang kat uma dah.. tak sempat nak jenguk2..hee..yang paling best, dieorang kongsi hari yang sama..very sweet..memang masin mulut sorang2..hee..

Da bis happy sal baby, petang tue aku tak tahu nak wat per... and cik jalwa plak ajak aku teman die g jalan TAR.. pe lagi, bab berjalan nie mulut aku memang x leh cakap "NO"..heee... so, that evening, we ended it with going to jalan TAR.. siap2, sekali hujan la plak.. tapi, we still have an umbrella rite.. tak semestinya hujan tak leh nak berjalan..hehehheh.. sampai jek sana, ada la dalam jam 4 lebey... ramai giler orang kat sana... sampai sana, we meet cik jalwa's fwen first... and then, jalan2.. aku sempat gak tengok baju untuk hari raya...awal cket..puasa pon belom..hehehehe... tapi tengok jer laa..nak beli, nanti2 lah... that day, aku dapat 2 jenis kain ela.. satu untuk kain batik yang buah hati aku kasi.. and lagi satu untuk kain yang aku silap beli warna..punyer la susah nak cari kain yang match.. but thanx to lady kat kedai tue for helping us find kain yang match..pusing satu kedai die cari..heheheheh...after that, masa jalan2 tue aku terpandang 1 beg nie..haks, like what i want.. pe lagi.. takder tunggu2 dah...beli lah...hee.. cik jalwa pon beli 1..haks...after that, gerak ke masjid india jap..cik jalwa kita nak beli gelang..da lama tak shopping gelang... grab yang suker..heee

Pusing punyer pusing sampai penat kaki, kitaorang pon gerak balik.. ada la dalam jam 8 lebey...tapi tak tamat kat situ jek..sempat lagi balik tue kitaorang g karok..hahahaha..kelakor.. jam da tunjukkan pukul 9:30 p.m. bila kiaorang sampai kat KTM Serdang.. tapi tue tak menghalang kitaorang untuk tunaikan janji kitaorang bulan lepas untuk karok.. thanx to cik jalwa coz fulfil janji..hee.. sempat 5 lagu setiap sorang..hahhaha..puas hati...da habis, gerak balek.. jam ada la lam 11:00 p.m. memang lambat nie.. hee.. bas plak tak menunjukkan paras rupanya... cik jalwa dah tahap siyes ngantok.. last2, tahan teksi je lah.. siap terlelap lagi die dalam teksi..hee.. cian cik jalwa...but that day, i have a great day!

Wednesday, June 9, 2010

AKU TENSION!!!!

aku sangat sangat sangat tension hari nie
tapi perkataan sangat tue pon tak dapat nak gambarkan ketensionnan aku nie
arghhhh..macam nak menjerit jek puas2
semalam aku bole tahan lagi
tapi ari nie memang aku tak tahan
kepala da pusing2..pening..
lepas satu..satu..huu
aku paling tak suka wat kerja tukar2 + campur2
bole tak bagi aku settle satu2 kerja
nie da bercampur aduk
bengang tol..tahu la kuli jek..tapi agak2 la kan.huks
cedey taw..macam nak ketuk2 jerr..huuu..stress!!!


ngucap la banyak2..astagfirullahalazim..
memang sangat tak tahan..huu
maybe nie permulaan untuk aku..saper tahu kan
pressure..memang baek punye pressure
sabar yer cik ayu..sabar2...sabar tue separuh daripada iman..ye x b??hee
(actually tak tahu nak lepas geram kat mana..nasib la encik blog ada...
bole lepas geram kat encik blog..maaf yer encik blog..heheheh)


nasib baek kak liza, umi and nad ada..leyh gak gelak2..
tak der la stress ngat...hoho..
tapi hakikatnya sekarang, saat ini, jam ini, sayer sangat stress!!!!
TOLONG!!!!!!!!!

Wednesday, June 2, 2010

kEcik Ati + sEdEy

huhuuu..ari nie aku masok keje lewat
sebabnyer aku kena g mahkamah kat Putrajaya
adoyai...kecik2 da kena masok mahkamah...hee
jejak jek kaki lam mahkamah, kecut perot gak
ye lahh...orang bersalah, memang ketar lutut
tapi atleast bukan aku sorang
ramai g yang ada wat salah macam aku..hoho

masa tunggu giliran before kena panggil tue, agak gelabah jugak
abis sejuk tangan aku..satu badan menggeletar
sorang2 peguam tue panggil nama
malu campur segan
macam orang bersalah giler bila masok mahkamah
padahal benda kecil je pon

Peguam : Norhidayu binti Abu Hassan.. dihadapan Taman Wetland pada 05 April 2010 jam 530 p.m yang menaiki kenderaan bernombor WTB9413 telah ditahan kerana tidak dapat menunjukkan lesen kenderaan..Adakah anda mengaku bersalah??
Me : Yer, saya mengaku bersalah.
Peguam : Rayuan?
Me : Yer.. saya merayu untuk mengurangkan jumlah denda.
Hakim : RM 250 dikenakan, lewat 1 hari, penjara.
Me : Terima kasih

Alhamdulillah..setel satu masalah.. tapi macam tak puas hati jek jumlah denda tuh..huks..agak tak berbaloi..huuu..wuaaaa...RM250 tue bukan sikit...agak kalau shopping tue boleh dapat dress, kasut and handbag..wuwuwuwu...huks...tapi, biarlah..malas fikir..fikir kalu wat sedey jer..huks...=(

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)