Followers

Tuesday, May 18, 2010

StUck hErE

aku masih disini..
dimana???di ofis aku bahhhhh
ujan sangat lebat di luar sana..
so,what else i can do
tunggu ujan benti dulu lerrrr

today is the worst day..
kenapa??sebab pepagi lagi da masalah
boleh plak aku kunci jam 6:20p.m
mak aihhhh..memang tak bangOn laa  kan
bila aku celik jer mata aku, da cerah..
pe lagi,mula nak gelabah...huuu
terOk betOl..huhuhuuu

bila da sampai ofis,
ya Allah..Tuhan saja yang tahu...
mata aku da tak leh nak buka lagi..
rasa biji mata pon tak nampak..huuu
tepat 11:04a.m, aku pe lagi,turOn ke surau and blasah tidO
hOhooo..baru nak nyenyak,boleh plak jam bunyi..huu
sedey2...tapi rehat aku bantai tidO balik
hahahahha,amek kO..lega2..heee

sangat terOk hari nie...
tapi this is life kan...
hmmmm

Friday, May 14, 2010

kEmbArA mEncAri ciNta

aku tak tahu kat mana silap aku
mungkin bukan masanya lagi untuk aku bercinta
aku masih mencari
mencari sesuatu yang aku pon tak pasti
cinta sejati?
still ke ada lagi?
adakah die untuk aku?
atau hanya sekadar persinggahan?
bersuka2 or menambahkan teman?
aku tak meletak sepenuh harapan
takut untuk berdepan dengan kenyataan
hanya sebesar kuman
cukup untuk aku merasa kehilangan

aku masih mencari.......
kembara mencari cinta
aku ciplak ayat nie dari cerita "adamaya"
hanya untuk suka2
sebab sekarang aku pon tak tahu kenapa
kepala blur gila
bila fikir sal die

AKU MALAS NAK FIKIR!!!!!!!!

p/s: die tidak memaksudkan sesapa..
tetapi "seseorang" yang aku still cari nie..hee

Tuesday, May 11, 2010

iN LoVe VS jAtOh cHenTa

"great feeling"
aku jatoh chenta..
jatoh chenta lagi, lagi2 aku jatoh chenta
hhhehehe..not with person
tapi aku jatoh chenta dengan satu watak dalam drama
drama yang pada aku sangat2 laa touching
kalu korang mengikuti cerita nie,korang akan faham
"ADAMAYA"
aku jatoh chenta dengan watak adam
a very nice guy..dalam citer tu laa
in reality, i can't think whether there is still ave a guy like that
penyabar, penyayang dan paling penting sangat cintakan isteri dan anak
tak akan sesekali curang
"cinta ADAM dan MAYA tiada penghujungnya"
ayat nie sangat penuh makna..mungkinkah??
mungkinkah ada lelaki seperti adam lagi?
satu dalam seribu mungkin...

masihkah ada kaum Adam yang akan diciptakan untuk aku seperti Adam?
jika masih ada, akulah insan yang amat bertuah
tapi aku tahu nobody perfect
dan aku jugak yakin, lelaki yang baik diciptakan untuk wanita yang baik dan sebaliknya
aku hanya mampu berdoa kepadanya untuk diberikan "Adam" yang terbaik untuk diriku
"Adam" yang akan membimbing aku sebagai isterinya
"Adam" yang akan terus mencintai dan mengasihi aku sampai penghujungnya
"Adam" yang akan menyayangi anak2 kami
"Adam" yang akan menerima aku apa adanya dan..
"Adam" yang menerima ibubapa/family aku sebagai ibubapanya/familynya

setiap wanita mesti menginginkan sebuah perkahwinan yang bahagia
dan aku percaya, setiap lelaki pown mesti nak perkahwinan mereka berkekalan
tapi hidup nie tak semua akan berjalan seperti yang dirancangkan
kita hanya merancang, tapi Tuhan yang akan tentukan.....



Tuesday, May 4, 2010

nOt feeLin weLL

ari nie aku rasa letey sangat badan
maybe sebab semalam apa yang aku makan da kuar balik
perot masok angin..kalu mama tahu nie,konpem bising
padahal,aku da makan..bekfast da, lunch da, dinner pon da
tapi aku pon tak tahu silap kat mana, semua kuar balik
loya tekak ni ha..da tue, kepala saket sangat
huuuu =(

tue satu hal..nie tambah lagi satu hal
asal laa mamat kt tempat keje lama aku text aku balik?
nak ape lagi?tak cukup ker da bagi aku saket ati?
ker lelaki memang macam tue?
da tinggal pastu datang cari balik..
aku da tipu aku ada boyfren pon still lagi nak text aku
nak kawan laa, nak jumpa laa, rindu laa, apa laa..huuu
memang tak faham bahasa betol..
adoyai..saket kepala bertambah2 saket
just leave me alone..
thats enough what i get from you
let me start a new life...
please..ENOUGH

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)