Followers

Wednesday, April 28, 2010

fOrget EvErytHing

lupakan semua yang berlaku
start a new life..will you??
focus on your career rite now
get a good job for a better life
list yang aku perlu settlekan!!!

1. License B2D
2. Permanent job
3. Bayar WTB sampai abis (baru leyh beli awex)
4. Beli "awex"
5. Beli bumbung

mampukah anda??????

Wednesday, April 21, 2010

yAng TeriNdAh

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

p/s: lagu yang wat aku gila bayang...
did i deserved to get a future husband like Adam in Adamaya???
berangan suda..hee
dear Allah, kau penentu jodoh terbaek untuk diriku..
AMIN

Tuesday, April 20, 2010

ChEntA bAru??


confusing around my head.....
should i??or shouldn't??
aku berchenta lagi???haruskah???
can i accept any sadness things again??
will i go through all dis???
may i??
i hope i can have the happiness again

Monday, April 12, 2010

EXAM mOdE

yahoo!!! akhirnya
aku da lepas amek exam...macam orang gila nak lepas exam
penat seyh..sampai jek ujan
bila dah kena ujan, kepala nie mula la..
pening yang amat sangat
tapi Alhamdulillah
aku berjaya gak settlekan semua paper aku
dari pagi sampai petang
7 kertas soalan kena jawab
aku harap aku lepas
sama gak pada kawan2 yang amek paper skali
amin

Friday, April 2, 2010

FOBIA mEngHaNtui diRiKu

fobia!fobia!fobia!
aku fobia nak bawak motosikal
aku fobia bila kereta dekat sangat dengan aku
aku fobia bila lalu kat jalan itu
aku fobia bila teringat hari itu
23 DISEMBER 2009
hari yang tak akan sekali-kali aku lupakan

al-kisah nak dijadikan cerita
hari tue aku happy sangat dapat mesej dari kak chik aku
"mama ada ngan kak chik kat umah kak chik"
melambung-lambung kegembiraan aku
happy tak terkata
sebab aku rindu sangat kat mama aku
lama tak jumpa seyh
dengan kegembiraan yang menggebu dalam hati sambil menunggang motosikal aku
lepas jek lampu hijau trafik light, aku pecut
aku pandang kekanan aku dan aku nampak
sebuah kereta Myvi wana maroon
dengan senang hatinya menghimpit aku
dushhhhhhh..kebaboom, al-maklum aku ngan housemate aku, keet
selamat menyembah bumi
selamat, selamat, selamat
macam superwoman aku meniarap atas jalan tar
aku pandang pada keet
sama2 kami bangun lari ketepi jalan
BOYFRIEND AKU WTB!!!!
sian die..tapi aku tak terdaya nak angkat die
pe yang aku rasa waktu tue,Tuhan jek tahu
saket,saket,saket
keet: ayu,kaki ayu berdarah
ayu: (aku hanya pandang kaki aku sambil menangis tanpa sepatah kata)
keet: ayu balut kaki ayu. darah banyak sangat keluar tue
ayu: ayu tak nak..saket
apa yang mampu aku buat waktu tue, menangis dan terus menangis
aku salute pada keet
setitik air mata pon tak keluar dari mata die

hari tue berlalu dengan tangisan dan kenangan yang memeritkan
aku takkan lupa
hari yang hampir meragut nyawa kami berdua
hari yang hampir membuat aku hilang keyakinan nak menunggang motosikal
hari yang membuat aku fobia sampai sekarang
tapi apa yang aku mampu buat
berdoa padanya semoga kami selamat
selamat dari segala malapetaka
AMIN 

p/s: kepada pemandu-pemandu especially pemandu kereta
berilah kemanusiaan semasa anda memandu
bukan anda sahaja yang berada di atas jalan
ingatlah orang lain sama

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)