Followers

Wednesday, February 24, 2010

KERETA IDAMANKU

sejak aku dilanda musibah yang mengerikan, aku mengidam nak dapatkan sebuah kereta.. tapi dalam masa terdekat nie aku tak rasa aku mampu untuk keluarkan sebuah kereta idaman aku.. aku hanya mampu berangan. agak2 aku nak beli kereta apa yek? aku minat sangat kereta MYVI.. nie die:
first : myvi with white colour
kereta atas nie aku minat sangat2..abang ipar aku pown pakai kereta ni jugak. tapi die punyer warna hitam..smart la..bergaya and exclusive.. pastu, auntie aku pown pakai myvi jugak. die punyer warna oren, special edition punyer. memang sedap arr aku naik. berbeza. aku rasa safe sangat. so, aku suker warna puteh, thats why aku berangan nak dapatkan myvi warna puteh..hehehehe. aku minat minicooper jugak. tapi agak lambat aku nak dapatkan sebab mahal kan? entah bila la boleh dapat..heheh. nie die:
 
second : minicooper with white colour
housemate aku (keet) sorang pown giler dengan kereta nie. memang kami dua dah berangan-angan la.. tapi die memang minat habis laa..kira aku nie boleh control lagi..ehheheh..sebabnya fikir kemampuan. tapi kalau la aku boleh beli kereta nie, memang aku menangis..hahahah..
aku nie minat kereta yang kecil2 jek. sebab pada aku kereta yang kecil nie comel sangat. bukan bermakna aku tak minat kereta besar..heheheh.
kalau kereta besar, aku lebih suker kereta jenis MPV. mama aku pon sama macam aku. contohnya macam satu kereta nie..

 
third : toyota rush with white colour
kereta nie memang aku suka...fuhhh,malatop!nice and smooth

four : Suzuki Swift with white colour
kalau cakap sal kereta swift, aduhhhhh....berbunga ati..sangat menjadi idaman semua orang...aku pon termasok sekali..suker sangat..xleh nak cakap apa dah..gerrrr..tapi aku tak tahu aku boe dapat ker tak?heheheh

inilah antara kereta idaman aku. bukan aku nak bawak saper pown kalau bukan abah, mama and adeq aku.heheheh. hope aku dapat la sebuah kereta. tak kesah la kereta apa pown =)

2 comments:

SumBody Me.. said...

sumer puteh?tanak kaler len? tp putih nmpak mewah..macam keta ketua kongsi gelap..hahah..

Si GADiS said...

heheheh..sebab bf ego's wana puteh..hee... x sesuai alasan..haks..wah kgsi gelap...kaco arr..wana itam pon sk gak..nk myvi bole???huu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)