Followers

Thursday, February 25, 2010

AKU & DIA & SESUATU

Soalan bonus untuk diri sendiri..Aku ada peluang lagi ker nak bercinta macam dulu-dulu? Ayat nie macam kelakar kan. Aku pon rasa kelakar. Naper la benda nie yang aku nak tulis. Kadang- kadang aku berfikir. Perlu ker bercinta sebelum berkahwin? Or aku patut bekahwin dulu baru bercinta? Seronok ker? Bahagia ker bercinta selepas kahwin atau bahagiakah bercinta sebelum kahwin. Haha, topic hangat pada hari ini… aku xder jawapannya, sebab aku tak bercinta dan aku belum berkahwin..hee,sengal kan.
 
Benda nie terpulang pada setiap orang. Nak kahwin sebelum or selepas bercinta. Kadang- kadang macam advanture jer bercinta selepas kahwin. Sebabnya kita tak kenal pasangan kita tue macam mana. Lepas kahwin la baru nak kenal. Kalau dapat yang baek tu, Alhamdulillah la.. boleh nak pimpin kita kaum hawa nie. Tapi kalau dapat yang macam anak hantu tue, feel sorry to her.. dan aku, pernah mulut aku nie, tersasul keluarkan ayat, “mama, kalau ayu tak der calon nanti, mama tolong carikan lah”.. apa lagi, mama aku senyum melebar…hahahah, macam hampeh jek..hee, tu bila dah desperate la kot..heheh.
 
Aku nie pon bukannya muda dah. Tahun nie, aku dah masok 23 tahun. Ngeri jer aku dengar. Rasa cepat sangat masa berlalu. Aku habis SPM, aku masok MATRIKS. Pastu aku sambung belajar lagi. Sampai la sekarang aku dah kerja. Tapi kontrak jer la pon..huks… sengal jer rasa hidup. Bila ntah aku nak dapat kerja tetap.. sebelum dapat kerja tetap, mesti aku kena terminate dulu..heheheh, sebab kerja kontrak la katakan, gelap masa depan.he. aku ingat bila dah kerja nie dapat la sorang mamat buat teman aku. Sekali, habuk jer ada..heheheh, semua orang punyer. Minat pon, simpan dalam hati jer. Takkan nak rampas orang punyer lak kan. Tu bukan aku la, minta maaf. Takut aku. Cukup la buah hati aku kena rampas. Sakit tol hati nie. Tapi aku redha, per yang aku mampu buat, aku doakan die bahagia ngan buah hati baru die tue. Mungkin ada hikmah di sebalik per yang berlaku.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)