Followers

Thursday, February 25, 2010

KESAYANGANKU

bila aku bosan, nie la kerja aku, mengedit picture2 aku

boyfriend aku..sayang giler bahhh

abah aku
mama aku
nur ain syazwani
muhammad adam syazwan
 
muhammad hakimi mustaqim

LOVE IS MIRACLE

"Not looking for love or friendship… just hoping for something that last FOREVER"

adakah hati aku diciptakan untuk dipermainkan??
adakah hati aku diciptakan untuk dilukakan??
adakah hati aku diciptakan untuk disakitkan??
atau
adakah hati aku diciptakan untuk dimiliki oleh seseorang yang layak memilikinya..
adakah perasaan aku diwujudkan hanya untuk diremukkan oleh insan yang tidak berhak mendapatkannya??
adakah perasaan yang wujud ini hanyalah untuk sementara??
adakah aku masih mempunyai peluang untuk memiliki dan dimiliki??
bilakah masanya itu akan tiba??
adakah insan itu berada disamping aku atau jauh dari pandangan aku??
aku hanya berserah..
kecantikan paras rupa dan harta bukanlah menjadi pengukur untuk segalanya
cukuplah sekadar diri ini disayangi,dikasihi dan rasa dimiliki
tidak lupa juga pada yang dapat menerima kedua orang tua dan family
insyaallah

AKU & DIA & SESUATU

Soalan bonus untuk diri sendiri..Aku ada peluang lagi ker nak bercinta macam dulu-dulu? Ayat nie macam kelakar kan. Aku pon rasa kelakar. Naper la benda nie yang aku nak tulis. Kadang- kadang aku berfikir. Perlu ker bercinta sebelum berkahwin? Or aku patut bekahwin dulu baru bercinta? Seronok ker? Bahagia ker bercinta selepas kahwin atau bahagiakah bercinta sebelum kahwin. Haha, topic hangat pada hari ini… aku xder jawapannya, sebab aku tak bercinta dan aku belum berkahwin..hee,sengal kan.
 
Benda nie terpulang pada setiap orang. Nak kahwin sebelum or selepas bercinta. Kadang- kadang macam advanture jer bercinta selepas kahwin. Sebabnya kita tak kenal pasangan kita tue macam mana. Lepas kahwin la baru nak kenal. Kalau dapat yang baek tu, Alhamdulillah la.. boleh nak pimpin kita kaum hawa nie. Tapi kalau dapat yang macam anak hantu tue, feel sorry to her.. dan aku, pernah mulut aku nie, tersasul keluarkan ayat, “mama, kalau ayu tak der calon nanti, mama tolong carikan lah”.. apa lagi, mama aku senyum melebar…hahahah, macam hampeh jek..hee, tu bila dah desperate la kot..heheh.
 
Aku nie pon bukannya muda dah. Tahun nie, aku dah masok 23 tahun. Ngeri jer aku dengar. Rasa cepat sangat masa berlalu. Aku habis SPM, aku masok MATRIKS. Pastu aku sambung belajar lagi. Sampai la sekarang aku dah kerja. Tapi kontrak jer la pon..huks… sengal jer rasa hidup. Bila ntah aku nak dapat kerja tetap.. sebelum dapat kerja tetap, mesti aku kena terminate dulu..heheheh, sebab kerja kontrak la katakan, gelap masa depan.he. aku ingat bila dah kerja nie dapat la sorang mamat buat teman aku. Sekali, habuk jer ada..heheheh, semua orang punyer. Minat pon, simpan dalam hati jer. Takkan nak rampas orang punyer lak kan. Tu bukan aku la, minta maaf. Takut aku. Cukup la buah hati aku kena rampas. Sakit tol hati nie. Tapi aku redha, per yang aku mampu buat, aku doakan die bahagia ngan buah hati baru die tue. Mungkin ada hikmah di sebalik per yang berlaku.

Wednesday, February 24, 2010

KERETA IDAMANKU

sejak aku dilanda musibah yang mengerikan, aku mengidam nak dapatkan sebuah kereta.. tapi dalam masa terdekat nie aku tak rasa aku mampu untuk keluarkan sebuah kereta idaman aku.. aku hanya mampu berangan. agak2 aku nak beli kereta apa yek? aku minat sangat kereta MYVI.. nie die:
first : myvi with white colour
kereta atas nie aku minat sangat2..abang ipar aku pown pakai kereta ni jugak. tapi die punyer warna hitam..smart la..bergaya and exclusive.. pastu, auntie aku pown pakai myvi jugak. die punyer warna oren, special edition punyer. memang sedap arr aku naik. berbeza. aku rasa safe sangat. so, aku suker warna puteh, thats why aku berangan nak dapatkan myvi warna puteh..hehehehe. aku minat minicooper jugak. tapi agak lambat aku nak dapatkan sebab mahal kan? entah bila la boleh dapat..heheh. nie die:
 
second : minicooper with white colour
housemate aku (keet) sorang pown giler dengan kereta nie. memang kami dua dah berangan-angan la.. tapi die memang minat habis laa..kira aku nie boleh control lagi..ehheheh..sebabnya fikir kemampuan. tapi kalau la aku boleh beli kereta nie, memang aku menangis..hahahah..
aku nie minat kereta yang kecil2 jek. sebab pada aku kereta yang kecil nie comel sangat. bukan bermakna aku tak minat kereta besar..heheheh.
kalau kereta besar, aku lebih suker kereta jenis MPV. mama aku pon sama macam aku. contohnya macam satu kereta nie..

 
third : toyota rush with white colour
kereta nie memang aku suka...fuhhh,malatop!nice and smooth

four : Suzuki Swift with white colour
kalau cakap sal kereta swift, aduhhhhh....berbunga ati..sangat menjadi idaman semua orang...aku pon termasok sekali..suker sangat..xleh nak cakap apa dah..gerrrr..tapi aku tak tahu aku boe dapat ker tak?heheheh

inilah antara kereta idaman aku. bukan aku nak bawak saper pown kalau bukan abah, mama and adeq aku.heheheh. hope aku dapat la sebuah kereta. tak kesah la kereta apa pown =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popular Posts

Categories

addict (2) artist (1) blogger (1) bulan mulia (1) buzzer beat (1) cinta seorang anak (2) comel (2) contest (3) curly (1) diet (1) doa (4) family (2) feeling (2) follower (1) friend (3) future (2) Giveaway (1) hampeh (2) happy (15) happy birthday (2) hari raya (2) hen hao (1) hijrah (2) Ilham (1) In love (2) info (2) Islam (2) jalan cari makan (1) jepun (1) joy (1) Kafein (1) kakoi (1) kawaii (1) korean drama (4) life (2) lirik (3) makeover (1) movie (5) murah rezeki (1) new year (1) nice blog (1) pan asian (1) peminat (1) pilu (2) Puasa Sunat (1) rejab (1) renungan (10) sad (4) saket (1) sayang (1) sebak (4) segmen (2) segmen santai (1) sengal (4) stylo (1) suka (3) sunsilk (1) surprise (2) syukur (1) tak nak gemuk (2) temuduga (1) terjah blogger (1) teruja (1) wajah (1) wavy (1) xiexie (1) yamapi (2)